13 april: opening autotunnel

Het is zo ver! Op zaterdag 13 april gaat de autotunnel officieel open en vanaf dan kunt u gebruik maken van de verlengde Voorpoort en de nieuwe spoorwegonderdoorgang. Uiteraard laten we dit bijzondere moment niet zomaar voorbij gaan. U bent van harte uitgenodigd om bij het officiële openingsmoment aanwezig te zijn op zaterdag 13 april van 11.00 tot 12.00 uur.

Feestelijke opening
Bij de officiële opening zijn gedeputeerden Michiel Scheffer (Provincie Gelderland) en Dennis Straat (Provincie Utrecht) aanwezig. Ook wethouders Leon Meijer (gemeente Ede), Marieke Teunissen (gemeente Renswoude), Engbert Stroobosscher (gemeente Veenendaal) en ProRail directeur Kees Rutten zullen deze opening bijwonen. 

Om 11.00 uur start het officiële programma. U bent van harte welkom op de nieuw aangelegde verlengde Voorpoort, ter hoogte van Truckwash Versteeg. Hier wordt op 13 april een tent opgebouwd en een klein podium ten behoeve van de feestelijke opening. De weg is op dat moment nog niet in gebruik voor gemotoriseerd verkeer.

Parkeren
U kunt uw auto naast Truckwash Versteeg aan de Arkeneel 8 parkeren op de diverse bedrijventerreinen. Verkeersregelaars begeleiden u naar de juiste plek. 
Komt u met de fiets? Dan kunt u deze parkeren bij het (oude) PostNL-pand aan de Arkeneel 4. Hier is een fietsenstalling gecreëerd waar u uw fiets kunt stallen. 

De globale planning voor de feestelijke opening is als volgt.

11.00 uur          Welkom

11.30 uur          Officiële openingshandeling

11.45 uur          Eerste rit door de tunnel

12.00 uur          Einde programma

13.00 uur          Tunnel officieel open voor al het gemotoriseerde verkeer

Naar overzicht