Aanleg spooronderdoorgangen officieel van start

Op woensdag 7 februari 2018 is de officiële start gevierd van de aanleg van de spooronderdoorgangen bij Voorpoort en de Nieuweweg Noord. De officiële starthandeling werd verricht door vertegenwoordigers van alle betrokken partijen: directeur H. Kool van de Provincie Utrecht, de heer S. Arts, manager afd. uitvoering Werken Provincie Gelderland, wethouders D. Vlastuin (Renswoude) en A. Hollander (Veenendaal) en de heren M. van Teijlingen (projectleider Ede), K. Rutten (regiodirecteur ProRail) en H. Post (directeur BAM Infra Regionaal).

Het was een bijzonder moment voor alle aanwezigen. De tijd van voorbereidingen is voorbij: 2018 wordt het jaar van de uitvoering! Op twee plaatsen langs de N418, bij Voorpoort en de Nieuweweg Noord, worden  dit jaar de spooronderdoorgangen gebouwd. Alle betrokkenen bij het project, de omwonenden en de omliggende bedrijven waren uitgenodigd om deze mijlpaal mee te vieren. Gastheer Jos Beentjes legde de vertegenwoordigers van de betrokken provincies, gemeenten, ProRail en BAM een aantal vragen voor, waarmee alle belangrijke aspecten van het project werden belicht. Daarna onthulden zij buiten drie bouwdoeken. 

Onthulling bouwdoeken

Op het eerste doek staat de aannemer vermeld die het werk gaat uitvoeren: BAM. Op het tweede doek zijn de artist impressions te zien van de fietsonderdoorgang bij de Nieuweweg Noord en de auto-onderdoorgang bij Voorpoort. Ook staat op dat doek de verwijzing naar de website waar alle informatie over het project te vinden is. Op het laatste doek staat vermeld dat het Bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg en restaurant de Grebbelounge gewoon geopend en bereikbaar blijven tijdens de werkzaamheden. 
De hekken, waar de bouwdoeken aan bevestigd worden, krijgen binnen enkele weken hun definitieve plek als het werk echt van start gaat. Vooruitlopend hierop werd door de aanwezigen gezamenlijk een toost uitgebracht op de start en een goed verloop van het project. 

Officiele starthandeling in beeld
Naar overzicht