Informatiebijeenkomst aanpassen fietspaden en aanleg bushaltes Voorpoort

In april 2019 gaan de nieuwe fietstunnel aan de Nieuweweg Noord en de autotunnel Voorpoort open. De huidige spoorwegovergang Nieuweweg Noord-Klompersteeg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het doorgaande autoverkeer tussen de gemeente Veenendaal en Ede gaat vanaf dat moment over de Voorpoort rijden.
Dit betekent dat ook de busroute vanaf april 2019 over de Voorpoort gaat. Hiervoor moeten op Voorpoort 4 halteplaatsen worden aangebracht. Daarnaast hebben we het voornemen de fietspaden langs de Voorpoort te verbeteren. Wij informeren u hier graag over tijdens een informatieavond.

Informatiebijeenkomst op donderdag 27 september 2018

  • Aanvang: 19.30 uur
  • Einde: uiterlijk 21.00 uur
  • Locatie: in de Raadzaal van het gemeentehuis

Tijdens deze avond laten wij u het schetsontwerp zien en is er ruimte voor het stellen van vragen aan vertegenwoordigers van de gemeente Veenendaal.

Het ontwerp
In verband met de busroute hebben wij het voornemen om vier bushaltes aan te brengen. Naast het aanbrengen van deze vier halteplaatsen voor de bussen komt in dit ontwerp het fietspad ten noorden van de Voorpoort te vervallen en wordt er een twee richtingen fietspad aangebracht aan de zuidzijde van de Voorpoort. Door deze wijzigingen kunnen er veilige fietsoversteken worden aangelegd.

Aanmelden
Wij vinden het fijn als u vooraf even laat weten of u komt. Meld u aan via email: secretariaat.WSB@veenendaal.nl Ook als u verhinderd bent kunt u uw opmerkingen of idee├źn via dit mailadres met ons delen. 

Vervolg en uitvoering
Eventuele opmerkingen die tijdens de informatieavond gemaakt worden kunnen, voor zover dit past binnen de uitgangspunten en randvoorwaarden van dit project, verwerkt worden in het ontwerp. De realisatie van de voorgenomen aanpassingen staan vooralsnog gepland in het voorjaar van 2019.

Naar overzicht